Skip to main content

INBRAAKWERENDE BEGLAZING

Glaszetter

Glas vervangen

Glas lekkage

Dubbel glas

Enkel glas

Figuurglas

INBRAAKWERENDE BEGLAZING

Wanneer het om een hoge inbraakwerende factor gaat, dan kan glas best wel bovenaan in het rijtje staan. Echter, er dient wel nadruk te worden gelegd op het woordje “kan”. Men gaat namelijk onterecht ervan uit dat dubbel glas / isolatieglas van nature al een inbraakwerende functie bezit. Dat is helaas niet waar. De samenstelling van dubbel glas / isolatieglas bestaat namelijk uit 2 bladen enkel glas. En vaak hebben de bladen verschillende diktes (het gaat dan om 4 en 5 mm) met ertussen een luchtspouw. Natuurlijk vergt het meer moeite om door 2 ruiten heen te slaan dan door eentje. Maar in de praktijk stellen dubbel glas en isolatieglas weinig voor als het om inbraakwering gaat.

De 10 zekerheden van Daniglas

24 uur per dag bereikbaar
7 dagen en nachten per week
Binnen 30 minuten bij u ter plaatste
Directe reparatie of noodvoorzieningen
Maar ook glasherstel zonder glasverzekering

Wij werken snel en netjes
Glasherstel volgens NEN-norm
Garantie op plaatsing van glas
Gekwalificeerde en ervaren glaszetters
Financiële afhandeling rechtstreeks met alle verzekeraars

Folie en dan het aantal wat er wordt gebruikt speelt een zeer belangrijke rol als het om de inbraakwerendheid van glas gaat. En wat houdt dat precies in? Folie is namelijk een soort dunne kunststof folie. Ook wel polyvinylbutyral (PVB) genoemd met daarbij een dikte van rond de 0.38 mm. Dit type folie is compleet transparant en taai.

En deze folie zorgt er nu voor dat een ruit niet in stukjes breekt bij het beschadigen. Tussen 2 glasplaten wordt de folie geplaatst en dat gaat onder invloed van druk en temperatuur waardoor de folie smelt en hecht aan de platen. Uiteindelijk heb je als eindproduct een glasplaat bestaande uit 2 delen glas elk verschillend in dikte met dus 1 of meerdere lagen folie ertussen.

Ontstaat er nu een breuk, dan zorgt de folie ervoor dat scherven niet losraken zodat letselgevaar voorkomen wordt. Bij Daniglas® is het mogelijk gelaagd glas in een aantal uitvoeringen te bestellen. Het gaat dan om: 33.1/33.2/44.1/ 44.2/ 55.2, 66.2 en verder. Het is zelfs mogelijk een bestelling in matte (mat witte folie) te plaatsen. Vraag daarom gerust zonder verplichtingen een offerte aan.

U zult gelaagd glas vaak tegenkomen als doorval beveiliging en dan met name in bijvoorbeeld publieke ruimtes, in deuren en in balustrades. De combinatie met isolatieglas is ook een mogelijkheid.

Gelaagd veiligheidsglas heeft de volgende voordelen:

 • De manier van samenstelling speelt een grote rol om het veiligheidsniveau te bepalen. Het gaat dan om de bescherming van personen en goederen. U kunt hier denken aan het voorkomen van ongelukken, letselbeperking of inbraak. Maar ook kogelwering of explosiewering (samenstelling met polycarbonaat) vallen eronder.
 • Protectie tegen ultraviolette straling en een betere geluidsisolatie.

Wat is draadglas?

Bij draadglas is er sprake van een glassoort waarbij er een netwerk van metaaldraad aanwezig is. Het gevolg daarvan is, dat dit type glas sterker en minder vatbaar voor breuken is ten opzichte van enkel glas. De ruitjes van het metaaldraad hebben ongeveer een maaswijdte van 12 mm. Eigenlijk kun je draadglas onder de categorie veiligheidsglas plaatsen. Dit vanwege het feit dat bij een breuk het draadwerk de glasscherven bijeen houdt. Maar, draadglas heeft toch zijn zwakheden in tegenstelling tot wat vele mensen denken. In het algemeen wordt het glas aangeboden met een dikte die ongeveer 6 mm bedraagt. Deze dikte is relatief gezien beperkt en daardoor is de prijs per m² vergeleken met overige soorten veiligheidsglas lager. Draadglas zul je dan ook tegenkomen op plekken waar er waarde wordt gehecht aan veiligheid, maar waar isolatie minder van belang is. Je kunt denken aan:

 • Portiekfronten
 • Kelderramen
 • Ramen van schuurdeuren

U kunt draadglas in drie uitvoeringen aanschaffen:

Spiegeldraadglas

Bij spiegeldraadglas worden alle kanten gepolijst waardoor het glad en volledig doorzichtig wordt. U zult dit type draadglas vaak tegenkomen in schuurdeuren en in de deuren van klaslokalen. Voor spiegeldraadglas dient er meer neergeteld te worden dan voor de overige 2 types vanwege een arbeidsintensief productieproces.

Brute draadglas

Dit type draadglas is niet helemaal doorzichtig en heeft een lichte structuur.

Brute draadglas

Dit type draadglas is niet helemaal doorzichtig en heeft een lichte structuur.

Wij zijn elke dag 24 uur bereikbaar!

U kunt een offerte aanvragen of ons bellen voor een afspraak.

Glas vervangen door Dani-glas®

Een kapot raam of ruit? Dani-glas® komt uw glas met spoed vervangen of repareren!

24-7 service in 30 minuten ter plaatse regio Den Haag – Delft

Spoed glasherstel

Is er sprake van ruitschade en moet het glas direct vervangen worden, dan hebben de glaszetters van Daniglas altijd voldoende en verschillende soorten vensterglas bij zich om de schade direct te herstellen.

Gaat het echter om schade aan isolatieglas dat besteld moet worden, dan zorgen we voor een tijdelijke veilige noodvoorziening, meten de ruiten direct op en komen deze op een later tijdstip plaatsen. We bieden u hoe dan ook altijd een passende oplossing.

Ruit(en) vervangen of isolatieglas plaatsen

Ook als er geen ruitschade is en dus geen spoedherstel aan de orde is, maar u wel een nieuwe ruit of isolatieglas wilt laten plaatsen, kunt u ons uiteraard ook bellen op 015-2001282.
Telefonisch kunnen wij een prijsindicatie geven op basis van de door u doorgegeven afmetingen.

Uiteraard komen we bij u langs om de exacte maten te meten en geven wij u graag advies over de verschillende mogelijkheden en soorten (isolatie)glas. Als we vervolgens het glas komen plaatsen e werken daarbij snel, netjes.

Inbraakschade

Wij zijn naast slotenmaker of glaszetter ook contactpersoon met uw verzekering en indien gewenst handelen wij al het papierwerk direct met hun.

Als er als gevolg van inbraak, schade aan uw ruiten en of sloten is ontstaan, kunt u ook de spoedservice Daniglas van Daniglas bellen 015-2001282. We staan daarvoor ook dag en nacht voor u klaar en herstellen de schade aan deur, kozijn of raam en repareren of brengen nieuw hang- en sluitwerk aan, zodat uw huis of (bedrijfs)pand weer veilig afgesloten kan worden.

  Persoonlijke informatie  Aanvullende informatie
  Kies uw product en dienst

  FiguurglasEnkelglasDubbele beglazingIsolatieglasVeiligheidsglasGelaagdklasGehardglasKeuken achterwandenVentilatieroostersSleutels & slotenDeuren & puienVoorzetramenKlepramen & DraairamenHR Glas

  Glas vervangenGlas op maatLek isolatieglas vervangenSloten vervangen


   
   

  * deze velden zijn verplicht

  Heeft u advies nodig of wilt u een offerte ontvangen inzake één of meerdere producten van ons?

  Kunt u de afmetingen van het glas niet bepalen of is er ander hulp nodig? Vul het formulier in zodat wij contact met u kunnen opnemen. Wij sturen een monteur langs om de situatie met u te bekijken. Een offerte zonder verplichtingen wordt daarna opgesteld.

  Kosteloos inmeten
  Gemakkelijk en snel
  Gratis & vrijblijvend
  Advies inbegrepen
  Transparantie en helderheid staat voorop

  Daniglas® Glashandel wint opdracht

  Daniglas® Glashandel heeft de aanbesteding gewonnen, uitgeschreven door de gemeente Den Haag.

  Buitendienst medewerkers Daniglas®

  Al onze Glaszetters zijn VCA gecertificeerd en beschikbaar over een VOG verklaring!

  ISO 9001:2008 gecertificeerd

  Wij garanderen hiermee kwaliteit op diverse vlakken.

  Glas vervangen door Dani-glas®

  Een kapot raam of ruit? Dani-glas® komt uw glas met spoed vervangen of repareren!

  24-7 service in 30 minuten ter plaatse regio Den Haag – Delft

  Enkel en dubbel glas vervangen

  U kunt bij ons terecht voor het vervangen van enkelglas, dubbelglas, maar ook HR glas en andere glassoorten. Alles in overleg met u uiteraard.

  Kosten & contact

  De kosten voor de spoedreparatie worden vooraf met u besproken. Indien van toepassing nemen wij contact met uw verzekering op, om de schade te verhalen.

  Afhandeling met uw verzekering inbegrepen

  Wij zijn naast slotenmaker of glaszetter ook contactpersoon met uw verzekering en indien gewenst handelen wij al het papierwerk direct met hun.