Skip to main content

HR glas

Glaszetter

Glas vervangen

Glas lekkage

Dubbel glas

Enkel glas

Figuurglas

HR GLAS (HOOG RENDEMENT GLAS)

Wat is HR glas nu precies? Bij HR glas
komen er 2 glasbladen aan te pas bij de
fabricage. Bij één van de glasbladen wordt
er een warmte reflecterende coating
aangebracht. Dit is een laagje dun metaal
en bijna niet te zien met het blote oog.
Indien dit laagje zeer goed werkt, zal ook de
isolatiewaarde hoger liggen. Dit laagje zorgt
er namelijk voor dat warmtestraling terug
de woning in wordt gekaatst. HR beglazing
is verkrijgbaar in een aantal varianten: HR
glas, HR+ glas, HR++ glas en HR+++.

De 10 zekerheden van Daniglas

24 uur per dag bereikbaar
7 dagen en nachten per week
Binnen 30 minuten bij u ter plaatste
Directe reparatie of noodvoorzieningen
Maar ook glasherstel zonder glasverzekering

Wij werken snel en netjes
Glasherstel volgens NEN-norm
Garantie op plaatsing van glas
Gekwalificeerde en ervaren glaszetters
Financiële afhandeling rechtstreeks met alle verzekeraars

Wanneer er sprake is van HR+ glas, dan is de spouw voorzien van droge lucht. Gaat het om HR++, hier is de spouw van Argon gas of Krypton gas voorzien. Gas heeft namelijk het voordeel dat het beter geleidt dan lucht en dat betekent dat een spouw die gevuld is met gas een betere isolatie biedt.

Wanneer er een U-waarde wordt weergegeven, dan heeft men het over de isolatiewaarde. Met de U-waarde wordt aangegeven hoeveel er aan warmte per vierkante meter en per graad temperatuurverschil wordt toegelaten tussen beide lagen glas. Een lagere U- waarde betekent dus een betere isolatie!

Graag helpt Daniglas® Glashandel u op weg bij de keuze van uw glassoort. Onze monteur komt vrijblijvend bij u langs om uw wensen en mogelijkheden met u door te spreken. Een offerte maken wij graag in orde voor u.

Ook een drievoudig glassoort is er aanwezig. In dit geval gaat het om HR+++. Het is afkomstig uit Scandinavische landen en is via Duitsland overgewaaid naar Nederland. Een minpuntje van HR glas is, dat er vrij veel condensvorming in de ochtend ontstaat.

Voor meer informatie kunt u ons altijd bereiken op: ()

Is het normaal dat mijn HR glas beslagen is? Tijdens het voor- en najaar zijn beslagen ramen in de ochtend een soort normaal verschijnsel. Toch kunt u dan met de vraag zitten: hoe kan dat nu? Immers, u heeft HR++ glas of ligt het misschien aan de isolatie van uw kunststof kozijnen of aluminium kozijnen?

Gaat het om condensvorming tussen de ruiten, dus in de spouw, dat mag niet. In zo’n geval dient u direct contact met ons op te nemen. Wat u echter misschien niet weet is, dat ramen die aan de binnen- of buitenkant zijn beslagen eigenlijk een normaal en natuurlijk verschijnsel vormen. Voor elk van de situaties kunnen wij u meer uitleg verschaffen.

MIJN RAMEN BESLAAN AAN DE BUITENZIJDE

De ramen zijn aan de buitenzijde beslagen Het kan voorkomen dat er in bepaalde situaties zich condens op HR++ glas vormt. De oorzaak daarvan ligt aan de hoge isolatiewaarde van dit type glas. Indien er sprake is van een lage buitentemperatuur in samenhang met een hoge relatieve vochtigheid, ontstaat condens. Dit verschijnsel zult u vaak zien in de ochtend tijdens het voor- en najaar. Op het moment dat de temperatuur omhoog gaat en de luchtvochtigheid minder wordt, zal de condens verdwijnen. Er is dus absoluut geen sprake van een fabricagefout van het product. Het is meer een gevolg van de hoge warmte-isolatie van glas. Dat uw ruiten aan de buitenkant beslaan, kan niet worden tegengegaan. Het droogwrijven van de ruit heeft ook gen nut. Indien de buitentemperatuur laag blijft en de luchtvochtigheid hoog, zal condens telkens aanwezig zijn.

Wel hoeft de situatie niet zo te zijn dat al de ramen of een deel aan de buitenkant gaan beslaan. Dit is met name ook afhankelijk van de windrichting, beschutting middels struiken en overige oorzaken. Dus kan het voorkomen dat er aan één zijde van het huis wel condens aanwezig is en aan de andere zijde juist niet. Wat betreft isolatie van de ruiten, daar zit het allemaal goed mee. Condensvorming doet zich ongeveer 100 uur per jaar voor. En dan vaak vroeg in de ochtend wanneer u er eigenlijk geen last van heeft. Bevindt een ruit zich onder overstekken of waar veel wind voorkomt, dan zal condens vaak niet voorkomen.

Mijn ramen hebben condens aan de binnenzijde Dit komt niet vaak voor, maar het is wel mogelijk. Indien het buiten koud is en binnenshuis de luchtvochtigheid best hoog is, dan kan het voorkomen dat de ramen van binnen gaan beslaan. Op plekken waar er veel vocht aanwezig is, zal condensvorming plaatsvinden. Denk maar aan badkamers, keukens en woonkamers. De oorzaak hiervan ligt niet aan het HR glas, maar door een samenspel van temperatuur en luchtvochtigheid. Hoe kunt u van deze condensvorming afkomen of dat voorkomen? Simpel, verlaag de luchtvochtigheid en zorg voor een betere ventilatie. Des te beter het glas isoleert, des te kleiner de kans dat er condensvorming aan de binnenzijde ontstaat.

In het kort:

Heeft u te maken met HR++ glas ramen die beslagen zijn? Aan de binnen- en buitenzijde mag dat. Heeft u te maken met condens tussen de ruiten?

Beslaan buitenzijde:

Oorzaak: een hoge luchtvochtigheid buiten in combinatie met een lage buitentemperatuur. Op het moment dat de buitentemperatuur omhoog gaat en de luchtvochtigheid daalt, gaat de condens vanzelf weg. Indien condens zich aan de buitenzijde bevindt betekent dat, dat er sprake is van een hoge warmte-isolatie van het glas.

Beslaan binnenzijde:

Oorzaak: een hoge luchtvochtigheid binnen in combinatie met een lage buitentemperatuur. Oplossing: beter luchten. Indien het glas zeer goed isoleert is de kans stukken kleiner op condensvorming aan de binnenkant.

Met HR++ glas zorgt u ervoor dat er sprake is van een hoge warmte-isolatie in het huis. Maar het ligt niet alleen daaraan. Ook kunststof en aluminium kozijnen van tegenwoordig dragen een steentje bij. Net zoals bij HR glas hebben kozijnen ook holle kamers die het lucht vasthouden. Daardoor ontstaat er een perfecte isolatie en dat resulteert weer in energiebesparing. Staat u er klaar voor om te investeren in een beter woongenot en uw energierekening te verminderen?

“SPONTAAN BREKEN VAN HR GLAS”

Een glasbreuk kan zomaar ontstaan en als woningbezitter of woningbeheerder zit u daar absoluut niet op te wachten. Toch komt het met regelmaat voor. Het is een zeer vervelende gebeurtenis wanneer zich een glasbreuk voordoet in een gebouw. Vaak gaat een particulier er namelijk vanuit dat indien een ruit vanzelf kapot gaat, dit onder garantie valt. Indien er sprake is van HR glas dat spontaan kapot gaat, dan valt dat in het algemeen niet onder de garantie. Is er sprake van een plaatsingsfout met een direct verband, dan is het een ander verhaal.

Een thermische en mechanische breuk zijn te onderscheiden als er sprake is van een glasbreuk. Indien er sprake is van een thermische breuk, dan heeft dat te maken met temperatuurverschillen in de ruit. Glas heeft namelijk moeite om als warmtegeleider op te treden. In de praktijk komt dat erop neer dat indien er een klein deel van de ruit wordt verwarmd, het best een tijdje duurt voordat in de gehele ruit sprake is van een gelijkmatige temperatuur. Stopt de warmtetoevoer na een tijdje, dan is het mogelijk dat er een evenwichtssituatie ontstaat.

Externe bronnen zijn vaak de oorzaak dat zich temperatuurverhogingen voordoen. Denk maar aan zon en radiatoren. Het verschil in temperatuur tussen de twee delen van de ruit blijft dan best lang aanwezig. Indien zich een temperatuurverschil van tussen de 25°C à 30°C voordoet, kan dit opgevat worden als een thermische oorzaak voor een spontane breuk. In het verlengde hiervan kunnen gordijnkoven, rolgordijnen, een vaas of meubels voor het glas, slagschaduw en radiators, de oorzaak vormen voor een thermische breuk.

Wanneer een ruit vervangen wordt, kan er nagegaan worden of de oorzaak van de breuk aan de plaatsing te wijten valt. Denk maar aan een glasspijker die tegen het glas geschoten is. Of dat het gewoon valt onder een thermische breuk. Is er sprake van een plaatsingsfout, dan zal het onder de garantie vallen. Bij een thermische breuk zult u een factuur ontvangen. Het is wel zo dat een thermische breuk vaak onder de opstal en/of glasverzekering valt. Om het geheel met spoed af te wikkelen is het verstandig de breuk direct te melden bij de verzekeraar. Indien dus blijkt dat het een thermische breuk betreft, dan is de verzekering daarvan al op de hoogte en kan de zaak veel sneller afgerond worden.

Wij zijn elke dag 24 uur bereikbaar!

U kunt een offerte aanvragen of ons bellen voor een afspraak.

Glas vervangen door Dani-glas®

Een kapot raam of ruit? Dani-glas® komt uw glas met spoed vervangen of repareren!

24-7 service in 30 minuten ter plaatse regio Den Haag – Delft

Spoed glasherstel

Is er sprake van ruitschade en moet het glas direct vervangen worden, dan hebben de glaszetters van Daniglas altijd voldoende en verschillende soorten vensterglas bij zich om de schade direct te herstellen.

Gaat het echter om schade aan isolatieglas dat besteld moet worden, dan zorgen we voor een tijdelijke veilige noodvoorziening, meten de ruiten direct op en komen deze op een later tijdstip plaatsen. We bieden u hoe dan ook altijd een passende oplossing.

Ruit(en) vervangen of isolatieglas plaatsen

Ook als er geen ruitschade is en dus geen spoedherstel aan de orde is, maar u wel een nieuwe ruit of isolatieglas wilt laten plaatsen, kunt u ons uiteraard ook bellen op 015-2001282.
Telefonisch kunnen wij een prijsindicatie geven op basis van de door u doorgegeven afmetingen.

Uiteraard komen we bij u langs om de exacte maten te meten en geven wij u graag advies over de verschillende mogelijkheden en soorten (isolatie)glas. Als we vervolgens het glas komen plaatsen e werken daarbij snel, netjes.

Inbraakschade

Wij zijn naast slotenmaker of glaszetter ook contactpersoon met uw verzekering en indien gewenst handelen wij al het papierwerk direct met hun.

Als er als gevolg van inbraak, schade aan uw ruiten en of sloten is ontstaan, kunt u ook de spoedservice Daniglas van Daniglas bellen 015-2001282. We staan daarvoor ook dag en nacht voor u klaar en herstellen de schade aan deur, kozijn of raam en repareren of brengen nieuw hang- en sluitwerk aan, zodat uw huis of (bedrijfs)pand weer veilig afgesloten kan worden.

  Persoonlijke informatie  Aanvullende informatie
  Kies uw product en dienst

  FiguurglasEnkelglasDubbele beglazingIsolatieglasVeiligheidsglasGelaagdklasGehardglasKeuken achterwandenVentilatieroostersSleutels & slotenDeuren & puienVoorzetramenKlepramen & DraairamenHR Glas

  Glas vervangenGlas op maatLek isolatieglas vervangenSloten vervangen


   
   

  * deze velden zijn verplicht

  Heeft u advies nodig of wilt u een offerte ontvangen inzake één of meerdere producten van ons?

  Kunt u de afmetingen van het glas niet bepalen of is er ander hulp nodig? Vul het formulier in zodat wij contact met u kunnen opnemen. Wij sturen een monteur langs om de situatie met u te bekijken. Een offerte zonder verplichtingen wordt daarna opgesteld.

  Kosteloos inmeten
  Gemakkelijk en snel
  Gratis & vrijblijvend
  Advies inbegrepen
  Transparantie en helderheid staat voorop

  Daniglas® Glashandel wint opdracht

  Daniglas® Glashandel heeft de aanbesteding gewonnen, uitgeschreven door de gemeente Den Haag.

  Buitendienst medewerkers Daniglas®

  Al onze Glaszetters zijn VCA gecertificeerd en beschikbaar over een VOG verklaring!

  ISO 9001:2008 gecertificeerd

  Wij garanderen hiermee kwaliteit op diverse vlakken.

  Glas vervangen door Dani-glas®

  Een kapot raam of ruit? Dani-glas® komt uw glas met spoed vervangen of repareren!

  24-7 service in 30 minuten ter plaatse regio Den Haag – Delft

  Enkel en dubbel glas vervangen

  U kunt bij ons terecht voor het vervangen van enkelglas, dubbelglas, maar ook HR glas en andere glassoorten. Alles in overleg met u uiteraard.

  Kosten & contact

  De kosten voor de spoedreparatie worden vooraf met u besproken. Indien van toepassing nemen wij contact met uw verzekering op, om de schade te verhalen.

  Afhandeling met uw verzekering inbegrepen

  Wij zijn naast slotenmaker of glaszetter ook contactpersoon met uw verzekering en indien gewenst handelen wij al het papierwerk direct met hun.