Skip to main content

FIGUURGLAS

Glaszetter

Glas vervangen

Glas lekkage

Dubbel glas

Enkel glas

Figuurglas

Soorten enkel glas

Figuurglas

Het patroon van figuurglas wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in één zijde van het glas gedrukt. Het kan worden gecombineerd met isolatieglas.

Bekijk Figuurglas

Float glas

Float glas ook wel Enkel glas genoemd is te verkrijgen in de blanke of gekleurde variant. Isoleren is mogelijk door het aanbrengen van coatings.

Bekijk Float glas

Dubbele beglazing

Dubbele beglazing kan ook worden samengesteld met decoratief figuurglas. Figuurglas met de positieve eigenschappen van isolatieglas.

Bekijk Dubbelglas

De 10 zekerheden van Daniglas

24 uur per dag bereikbaar
7 dagen en nachten per week
Binnen 30 minuten bij u ter plaatste
Directe reparatie of noodvoorzieningen
Maar ook glasherstel zonder glasverzekering

Wij werken snel en netjes
Glasherstel volgens NEN-norm
Garantie op plaatsing van glas
Gekwalificeerde en ervaren glaszetters
Financiële afhandeling rechtstreeks met alle verzekeraars

Figuurglas

Figuurglas heeft een bepaalde patroon dat middels een reliëfwals onder zeer hoge temperaturen in één zijde van het glas wordt gedrukt. Een combinatie met isolatieglas is mogelijk.

DANIGLAS® kan figuurglas direct uit voorraad leveren. Wat betreft de prijzen en een mogelijke plaatsing, daar zijn wij volkomen open in. Voor meer informatie kunt u onderaan deze pagina geheel vrijblijvend een offerte opvragen. Bellen kan ook: 015-2001282.

Figuurglas, wat is dat?

Net zoals een ruit uit normaal glas bestaat, is dat bij figuurglas ook zo. Het fabricageproces is gelijk en daarbij worden er dezelfde grondstoffen gebruikt als bij helder glas. Wat het verschil maakt, is een figuur dat in het glas wordt gewalst. Van nature is figuurglas ondoorzichtig maar heeft wel een doorschijnend karakter. Een reeks figuren zijn mogelijk, denk maar aan een bamboemotief, bobbels, ribbels etc.

Fabricageproces figuurglas?

De fabricatie van figuurglas is als volgt. Glas dat nog niet hard is, wordt tussen twee walsen met gekozen figuren geplaatst. In principe doen de walsen dienst als drukmallen. In het hete glas worden de figuren dan gedrukt waarbij de walsen enkele millimeters van elkaar zijn gescheiden. Het glas gaat er doorheen en voorafgaand aan dit proces komt het glas eerst uit een oven die ongeveer 1500 graden Celsius heet is. Het glas is dan vloeibaar. Nadat het glas wat is afgekoeld wordt het dus door de wals heen gehaald. Bij bepaalde patronen die voor figuurglas worden gebruikt, wordt in één van de walsen een gekozen figuur in spiegelbeeld geplaatst. Walsen zijn hol uitgevoerd en worden middels water gekoeld. Op deze wijze is het glas dus afgekoeld als het door de walsen heengaat.

Daarna gaat het glas over een lopende band. Dat is nodig zodat het glas gelijkmatig kan afkoelen en dat zorgt er weer voor dat de spanning uit het glas verdwijnt. Is het figuurglas eenmaal goed afgekoeld, dan wordt het op maat gesneden en opgeslagen op glasbokken zodat het klaarstaat voor vervoer.

Figuurglas ziet u bijvoorbeeld vaak in een voordeur. Deze enkele beglazing ziet er zeer mooi uit maar is best wel fragiel. In principe niet echt geschikt voor een voordeur, maar uiteraard wel voor de inbreker! Even een tikje en dat is al voldoende om door de ruit heen te komen. Over de gevolgen praten we niet! Een praktische oplossing indien u wel figuurglas wilt, is deze te combineren met isolatieglas.

Schadeafhandeling inbegrepen

Wij verlenen niet alleen diensten op het gebied van glas zetten en het repareren en vervangen van sloten. Wij kunnen ook de verzekering voor u afhandelen.

Direct contact met vakkundige medewerker

Dient u gebruik te maken van de expertise van een slotenmaker of glaszetter? Een specialist die binnen 30 minuten voor uw deur staat en meteen aan het werk gaat?

Wij zijn elke dag 24 uur bereikbaar!

U kunt een offerte aanvragen of ons bellen voor een afspraak.

Glas vervangen door Dani-glas®

Een kapot raam of ruit? Dani-glas® komt uw glas met spoed vervangen of repareren!

24-7 service in 30 minuten ter plaatse regio Den Haag – Delft

Spoed glasherstel

Is er sprake van ruitschade en moet het glas direct vervangen worden, dan hebben de glaszetters van Daniglas altijd voldoende en verschillende soorten vensterglas bij zich om de schade direct te herstellen.

Gaat het echter om schade aan isolatieglas dat besteld moet worden, dan zorgen we voor een tijdelijke veilige noodvoorziening, meten de ruiten direct op en komen deze op een later tijdstip plaatsen. We bieden u hoe dan ook altijd een passende oplossing.

Ruit(en) vervangen of isolatieglas plaatsen

Ook als er geen ruitschade is en dus geen spoedherstel aan de orde is, maar u wel een nieuwe ruit of isolatieglas wilt laten plaatsen, kunt u ons uiteraard ook bellen op 015-2001282.
Telefonisch kunnen wij een prijsindicatie geven op basis van de door u doorgegeven afmetingen.

Uiteraard komen we bij u langs om de exacte maten te meten en geven wij u graag advies over de verschillende mogelijkheden en soorten (isolatie)glas. Als we vervolgens het glas komen plaatsen e werken daarbij snel, netjes.

Inbraakschade

Wij zijn naast slotenmaker of glaszetter ook contactpersoon met uw verzekering en indien gewenst handelen wij al het papierwerk direct met hun.

Als er als gevolg van inbraak, schade aan uw ruiten en of sloten is ontstaan, kunt u ook de spoedservice Daniglas van Daniglas bellen 015-2001282. We staan daarvoor ook dag en nacht voor u klaar en herstellen de schade aan deur, kozijn of raam en repareren of brengen nieuw hang- en sluitwerk aan, zodat uw huis of (bedrijfs)pand weer veilig afgesloten kan worden.

  Persoonlijke informatie  Aanvullende informatie
  Kies uw product en dienst

  FiguurglasEnkelglasDubbele beglazingIsolatieglasVeiligheidsglasGelaagdklasGehardglasKeuken achterwandenVentilatieroostersSleutels & slotenDeuren & puienVoorzetramenKlepramen & DraairamenHR Glas

  Glas vervangenGlas op maatLek isolatieglas vervangenSloten vervangen


   
   

  * deze velden zijn verplicht

  Heeft u advies nodig of wilt u een offerte ontvangen inzake één of meerdere producten van ons?

  Kunt u de afmetingen van het glas niet bepalen of is er ander hulp nodig? Vul het formulier in zodat wij contact met u kunnen opnemen. Wij sturen een monteur langs om de situatie met u te bekijken. Een offerte zonder verplichtingen wordt daarna opgesteld.

  Kosteloos inmeten
  Gemakkelijk en snel
  Gratis & vrijblijvend
  Advies inbegrepen
  Transparantie en helderheid staat voorop

  Daniglas® Glashandel wint opdracht

  Daniglas® Glashandel heeft de aanbesteding gewonnen, uitgeschreven door de gemeente Den Haag.

  Buitendienst medewerkers Daniglas®

  Al onze Glaszetters zijn VCA gecertificeerd en beschikbaar over een VOG verklaring!

  ISO 9001:2008 gecertificeerd

  Wij garanderen hiermee kwaliteit op diverse vlakken.

  Glas vervangen door Dani-glas®

  Een kapot raam of ruit? Dani-glas® komt uw glas met spoed vervangen of repareren!

  24-7 service in 30 minuten ter plaatse regio Den Haag – Delft

  Enkel en dubbel glas vervangen

  U kunt bij ons terecht voor het vervangen van enkelglas, dubbelglas, maar ook HR glas en andere glassoorten. Alles in overleg met u uiteraard.

  Kosten & contact

  De kosten voor de spoedreparatie worden vooraf met u besproken. Indien van toepassing nemen wij contact met uw verzekering op, om de schade te verhalen.

  Afhandeling met uw verzekering inbegrepen

  Wij zijn naast slotenmaker of glaszetter ook contactpersoon met uw verzekering en indien gewenst handelen wij al het papierwerk direct met hun.